Wat is de samenhang van de laser?

De lasermodule is een andere belangrijke uitvinding van de mensheid sinds de 20ste eeuw, na het doorgeven van atoomenergie, computers en halfgeleiders op het gebied van wetenschap en technologie. Voordat u begrijpt wat de samenhang van lasers is, introduceert u eerst de basisprincipes.

Principe van laser

De laser (uitgezet door gestimuleerde straling), zoals de naam aangeeft, geeft aan dat de foto-geëxciteerde straling nieuwe fotonen produceert en versterkt vervolgens het nieuw uitgezonden licht. Wat heeft de emissie gestimuleerd? Als een lasermodule moet worden geproduceerd, is de voorwaarde dat het gestimuleerde stralingseffect groter is dan het versnelde absorptie-effect. Onder normale omstandigheden (thermische evenwichtstoestand) bevinden de atomen zich bijna op het laagste energieniveau (grondtoestand). Net als Xiaobian kunnen ze stil zitten en stilstaan ​​en kunnen gaan liggen en stil zitten. Daarom is een van de belangrijkste voorwaarden voor het genereren van een laser de noodzaak om een ​​populatie-inversie te vormen waardoor meer atomen op een hoger energieniveau kunnen zijn. Daarna hebben we vele jaren doorgebracht en uiteindelijk een aantal specifieke werkstoffen gevonden, zodat onder bepaalde omstandigheden (de twee niveaus van het atoom bevinden zich in een niet-thermische evenwichtstoestand), we een populatie-inversie kunnen vormen. Niet elke stof kan als werkstof worden gebruikt.

Het principe bepaalt de vier karakteristieken die lasers onderscheiden van andere gangbare bronnen: monochromaticiteit, coherentie, directionaliteit en hoge helderheid. Deze vier kenmerken kunnen in essentie aan één worden toegeschreven: de 5000mW laser heeft een hoge mate van foton degeneratie, met andere woorden, de laser heeft een hoge coherente lichtintensiteit in een groot coherent volume.

De coherentie van laser kan worden verdeeld in twee typen, die respectievelijk de correlatie vertegenwoordigen tussen sommige kenmerken (zoals fase) van ruimtelijk golfveld op verschillende posities in de ruimte en de correlatie tussen ruimtelijke punten op het verschillende tijdstip. Gewoonlijk gebruiken we kwalitatief de helderheid van de interferentieranden van Young’s dubbel gespleten interferentie-experiment om de mate van coherentie van de bundel te bepalen.

Ruimtelijke samenhang en directionaliteit

De divergentiehoek van de bundel definieert in het algemeen de richting van de blauwe laserpen 5000mW, en de ruimtelijke samenhang en gerichtheid van de laser zijn nauw verwant. Wanneer de divergentiehoek van de bundel minder is dan een bepaalde mate, zal de bundel een bepaalde ruimtelijke samenhang hebben. Als een vlakke golf volledig ruimtelijk coherent is, is de divergentiehoek nul. Voor blauwe laserpointers zijn de geproduceerde lasers geen ideale lichtbronnen, en we analyseren ze meestal met behulp van dwarse en longitudinale modi. De transversale manier representeert de transversale lichtveldverdeling (aangeduid door TEMmn), en de lengterichting representeert de axiale lichtveldverdeling (d.w.z. de resonantiefrequentie). De gerichtheid van de 3000 mW laser is direct gerelateerd aan de dwarsrichting. Wanneer er slechts één TEM00-modus is (basismodel), is de integriteit van de laser perfect; als er meerdere dwarse modi (het verschil tussen verschillende transversale stijlen) Coherent zijn), zal de mate van coherentie afnemen.

De hoge intensiteit van de laser is een belangrijk kenmerk dat het onderscheidt van gewone lichtbronnen. Op dit moment is het verbeteren van het uitgangsvermogen en de efficiëntie ook een essentieel punt in de ontwikkeling. De Q-switching, mode-locking en pulsbreedte compressietechnieken kunnen het uitgangsvermogen aanzienlijk verbeteren. Wanneer de kracht van de laserpen geconcentreerd is in een of enkele modi, betekent dit dat de degeneratie van het foton is verbeterd. Hoe beter de samenhang. De helderheid van een krachtige laser kan miljoenen keren de intensiteit van het oppervlak van de zon bereiken.

De meest gebruikelijke methode voor coherentie en groottecontrole is het verminderen van de coherentie van de laserstraal door dynamische verstrooiers (zoals roterend bevroren glas, actieve vloeibare kristallen lichtmodulators, enz.), Zoals weergegeven in de afbeelding, passeert een laserstraal door de lens . L1 wordt gefocusseerd en bestraald met de dynamische verstrooier. De gloed van de dynamische verstrooier kan worden benaderd als een incoherente straal. Na het Fourier-transformatiesysteem bestaande uit de lens L2 en het filter, kan een Gauss-modus (GSM) -bundel worden gegenereerd (standaard). De gedeeltelijk coherente laserstraal) bestuurt de afmeting van de gefocusseerde plek op de dynamische verstrooier door de afstand z van de lens L1 tot de dynamische verstrooiingsinrichting te regelen. Hoe groter de focusvlek, hoe kleiner de mate van coherentie van de resulterende GSM-straal. Hiervoor kunt u de laserbril gebruiken.

Laser beschermbril

De eerste gaat over wat de samenhang van de laser is en hoe de integriteit moet worden geregeld. Dus de meest cruciale vraag is, waarom zouden we de logica beheersen, en dan laten we Xiaobian meenemen om te zien wat echte toepassingen zijn. Bovendien heeft de witte laag een aanzienlijk piekvermogen en als deze een interactie aangaat met een optisch gevoelig apparaat, zal dit een aanzienlijk schade-effect hebben.

http://laserpen.poutineworld.net/2016/11/06/de-laser-pointer-met-de-handige-functie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *