Lasertechnologie op het gebied van elektronica

De elektronische componentenindustrie is een ondersteunende industrie voor de elektronica-industrie en de basis voor de ontwikkeling van de rode laserpen. Ze vormen de basiseenheid van elektronische apparaten en zijn tussenproducten in de elektronica-industrie. De snelle groei van de componentenindustrie, het technische niveau van componenten en de productieschaal zijn niet alleen rechtstreeks van invloed op de laserpenindustrie, maar hebben ook belangrijke betekenis voor de ontwikkeling van informatietechnologie, de transformatie van traditionele industrieën, de verbetering van apparatuur en de bevordering van sociale wetenschappen en technologie.

Lasertrimmen op het gebied van elektronica

Principe: lasertrimmen is een methode om micro-elektronische componenten te maken door rode lasers te gebruiken om zich te concentreren op kleine vlekken, energie te concentreren en bepaalde materialen selectief te verdampen.

Toepassingsgebied

De 200 mW laser wordt veel gebruikt voor het fijnafstemmen van dikke, dunne filmcomponenten en circuits, waaronder weerstanden, condensatoren, kwartsresonatoren, parameterafstemming van monolithische filters, hybride geïntegreerde circuitversterkers, spanningsdelers, stroomregelaars, digitale analoge en analoge functies. aanpassing van digitale converters, hoogfrequente oscillatoren, operationele versterkers en kwarts-piëzo-elektrische apparaten, afstemming van halfgeleider-geïntegreerde schakelingen.

Toepassing van laserlassen in sensorproductie:

De sensor is een zeer nauwkeurig testinstrument dat strenge eisen stelt in militaire, ruimtevaart- en ruimtevaarttoepassingen. Producten moeten grondig worden getest voordat ze kunnen worden toegepast. Daarom is sensorproductie een specifieke toepassing en uitvoeringsvorm van de geavanceerde technologie. Of een sensor een hoge technische meerwaarde heeft, wordt weerspiegeld in de vraag of de technische inhoud en de verwerkingstechnologie hoog zijn.

Op dit moment omvat sensorafdichting hoofdzakelijk verschillende processen zoals elektrisch weerstandslassen, wolfraam argonbooglassen, plasmabooglassen, elektronenbundellassen en laser. Vergeleken met andere processen heeft groene laserpen de volgende voordelen:

(1) Hoge beeldverhouding. De las is diep en smal en de las is helder en mooi.
(2) Minimale warmte-inbreng. Vanwege de hoge vermogensdichtheid van de 300mW groene laserpen is het smeltproces snel, de warmte van het werkstuk van het werkstuk is ontoereikend, de lassnelheid is snel, de thermische vervorming is klein en de weersbestendige zone is laag.

300mW laser

(3) Hoge dichtheid. Tijdens het formatieproces wordt het smeltbad continu geroerd en ontsnapt het gas, waardoor een niet-poreuze penetratielas ontstaat. De hoge afkoelsnelheid na het lassen heeft de neiging om de microstructuur uitzonderlijk te maken en de lasersterkte, taaiheid en algemene prestaties zijn hoog.
4) Sterke lassen. Hoge temperatuur warmtebron en voldoende absorptie van niet-metalen componenten produceren zuivering, verminderen het gehalte aan onzuiverheden, veranderen de insluitingsgrootte en de verdeling ervan in de smeltbad, er is geen elektrode of lasdraad nodig in het laserproces en de smeltzone is minder vervuild, zodat lassen De sterkte en taaiheid van de naad komen overeen met of overtreffen het moedermetaal.
(5) Nauwkeurige controle. Omdat de focusvlek klein is, kan de groene laserpen met hoge precisie worden gepositioneerd, is de bundel gemakkelijk te verzenden en te besturen, en hoeven de toorts en het mondstuk niet vaak te worden vervangen, wat de stilstandtijd en hoge productie-efficiëntie aanzienlijk vermindert. Het licht heeft geen traagheid en kan ook met hoge snelheid worden gestopt en opnieuw worden gestart. Complexe componenten kunnen worden gelast met zelfgestuurde stralingsbewegingstechnologie.
(6) Contactloos, atmosferisch lassen. Aangezien de energie afkomstig is van de laser, heeft het werkstuk geen fysiek contact, dus er wordt geen kracht uitgeoefend op het werkstuk. Magnetisch en lucht hebben geen invloed op de laser.
(7) Aangezien de gemiddelde warmtetoevoer laag is en de verwerkingsnauwkeurigheid hoog is, kunnen de opwerkingskosten worden verlaagd. Tegelijkertijd werkt de groene laser tegen een lagere prijs, wat de waarde van het werkstuk vermindert.

Toepassingsvooruitzichten:

De 1000mW groene laserpen is hightech, vanwege zijn unieke eigenschappen, is hij bijzonder geschikt voor gebruik bij lassen met sensorlassen. Veel buitenlandse fabrikanten van sensoren gebruiken laser om sensoren te produceren. Op dit moment gebruiken sommige binnenlandse fabrikanten en sommige wetenschappelijke onderzoeksinstellingen die militaire sensorproducten produceren deze technologie.

Binnenlandse lasermachines zijn niet ver van de buitenlandse producten met betrekking tot prestaties en kunnen volledig voldoen aan de technische vereisten van lokale productiesensoren, maar de prijs is 1/3 tot 1/5 van vergelijkbare buitenlandse producten. Om het algemene niveau van interne sensoren te verbeteren en de nationale laserindustrie te ontwikkelen, moeten Europese sensorfabrikanten prioriteit geven aan het gebruik van sterke groene laserpennen om sensoren te produceren en te verwerken.

http://laserpen.alzawaia.com/het-merk-van-de-laserpen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *