Kenmerken van laserwapen

Een laserpen is een gericht energiewapen dat een laserstraal gebruikt die in een bepaalde richting wordt uitgezonden om een ​​doel aan te vallen. Het heeft uitstekende prestaties, zoals snelle, flexibele, nauwkeurige en anti-elektromagnetische interferentie, en kan een unieke rol spelen in foto-elektrische tegenmaatregelen, luchtverdediging en strategische verdediging. Het is verdeeld in tactische laserwapens. Het zal een regelmatig afschrikmiddel zijn. Omdat de snelheid van het laserwapen de snelheid van het licht is, is het over het algemeen niet nodig om de hoeveelheid van tevoren te gebruiken, maar omdat de laser vatbaar is voor het weer, is het wapen tot op de dag van vandaag niet gepopulariseerd.

De sterk geconcentreerde laser is ook erg gericht op energie. In het dagelijks leven denken we bijvoorbeeld dat de zon heel helder is, maar een krachtige laserpen zendt 20 miljard keer meer laserlicht uit dan de zon.

Lasers als wapens hebben vele unieke voordelen. Allereerst kan het vliegen met de snelheid van het licht, 300.000 kilometer per seconde en geen pistool heeft zo’n hoge snelheid. Als het eenmaal is gericht, zal het bijna geen tijd kosten om het doelwit te raken, en het is niet nodig om de hoeveelheid vooruitgang te overwegen. De straal van een groene laserpen kan bijvoorbeeld doordringen in een 3 cm dikke stalen plaat, maar de totale controle is niet genoeg om een ​​ei te koken. Bovendien kan het in een korte tijd meer dan 1 miljoen keer de energie van kernwapens concentreren, en kan het flexibel van richting veranderen zonder enige radioactieve vervuiling.

Laserwapens zijn onderverdeeld in drie categorieën: de ene is verblindend. De verblindende bewapening in de lucht waar we eerder over spraken, behoort tot deze categorie. De tweede is een tactisch type uit de directe omgeving dat kan worden gebruikt om raketten en vliegtuigen neer te schieten. In 1978 voerden de Verenigde Staten experimenten uit met laser-getypeerde anti-tank raketten, die werden gebruikt. De derde is een strategisch type van lange afstand. Dit type ontwikkeling heeft de grootste moeilijkheid, maar als het eenmaal is gelukt, heeft dit het meest significante effect. Het kan een anti-satelliet, anti-intercontinentale ballistische raket zijn en het meest geavanceerde verdedigingswapen worden.

Hoe vernietigt de laser het doelwit? Wetenschappers geloven dat er twee aspecten zijn: de ene is een perforatie en de andere is spallatie. De zogenaamde opening betekent dat de laserstraal met hoge vermogensdichtheid ervoor zorgt dat het oppervlak van het doelwit scherp smelt en vervolgens verdampt en verdampt. Het verdampte materiaal wordt naar buiten gesproeid en de terugstootkracht vormt een schokgolf, en een gat wordt gevormd in het doelwit. De zogenaamde delaminatie is dat na het oppervlak van de 2000mW laserpen en de atomen geïoniseerd zijn om een ​​”wolk” van het plasma te bouwen. De “wolk” breidt zich naar buiten uit en vormt een spanningsgolf die zich dieper verspreidt. De reflectie van de spanningsgolf zorgt ervoor dat het doelwit wordt verbroken, wat resulteert in “laagscheurtjes” -schade. Ook kan de plasma “wolk” ultraviolet of röntgenstralen uitstralen, waarbij doelstructuren en elektronische componenten worden vernietigd.

Het werkingsgebied van een laserwapen is klein, maar schade aan een kritiek deel van het doelwit kan een verwoestende slag in het doel veroorzaken. Vergeleken met wereldschokkende kernwapens zijn dit volledig twee stijlen.

Het idee om een ​​laser als wapen te gebruiken, is gebaseerd op de hoge thermische efficiëntie. De hoge temperatuur die door de laser wordt gegenereerd, kan elk metaal smelten. Tegelijkertijd wordt de laser in een rechte lijn uitgestraald met de snelheid van het licht (300.000 km per seconde). De vertraging is volledig te verwaarlozen en er is geen gebogen traject. Daarom is het niet nodig om het bedrag te verhogen.

De essentie van laserwapens is om de straal te gebruiken om enorme energie te transporteren en om te interageren met het doelmateriaal om verschillende dodende en destructieve effecten te produceren, zoals ablatie-effect, schokgolfeffect en stralingseffect. Met deze magische vaardigheden zijn wapens ideale ruimtewapens geworden. Natuurlijk is de groene laser 500mW intelligenter dan de zon, niet omdat de totale energie ervan massiever is dan die van de zon, maar omdat de stroom erg geconcentreerd is.

500mW groene laser

Versnelde opname betekent dat een deeltje een foton absorbeert van een laag energieniveau naar een hoog energieniveau, en natuurlijke straling, d.w.z. deeltjes met een hoog energieniveau, onstabiel is, spontaan overgaat naar een lager energieniveau en een foton uitzendt. In 1917 stelde Einstein een derde manier van interactie tussen licht en materie voor: gestimuleerde straling. Bovendien heeft het laserwapen geen terugslag, kan het doelwit snel overbrengen en kan het ook een enkele, meervoudige of continue opname maken. Dat wil zeggen, hoogenergetische deeltjes zullen overgaan naar een lager energieniveau onder de inductie van een uitwendig foton, en tegelijkertijd een foton vrijgeven dat identiek is aan het geïnduceerde foton, dat wil zeggen optische versterking wordt bereikt. De theorie van gestimuleerde straling legde de theoretische basis voor de opkomst van lasers (Einstein afgeleid Planck’s blackbody-stralingsformule).

http://tran1984.vnweblogs.com/a303901/laserpen-in-het-water.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *